Nieuws

Oproep inzamelen verband- en hulpmiddelen voor Oekraïne

donderdag 26 oktober 2023

Mieke Hoekstra is bezig met het verzamelen van hulpgoederen voor Oekraïne. Ze gaan een ambulance aanschaffen en die kant op sturen en zoeken nu nog verbandmiddelen, hulpmiddelen en wat medicijnen voor de ambulance. Het mogen ook open of beschadigde verpakkingen zijn, verlopen medicijnen of medicijnen die bijna verlopen begreep ik. Zie onderstaand de mail met meer context en de spullen waar ze naar op zoek zijn. Het betreft een Friese activiteit en het zou mooi zijn als apothekers uit Friesland daaraan bij zouden kunnen dragen.

Zoals aangegeven ben ik bezig met een concreet hulpverleningsproject voor Oekraïne. Ik draai mee in een gemeentelijke werkgroep en ben vanuit Code Hans (welzijnsorganisatie) bezig om samen met de gemeente Opsterland en Oekraïense gemeenschap hier geld in te zamelen, acties te plannen en te organiseren voor een ambulance en revalidatiehulpmiddelen. 
 
https://steunactie.nl/actie/actie-ambulance-voor-oekraine/-21477
 
Ons streven is dit eind van dit jaar te kunnen realiseren en we zijn al een eind op weg. Het bedrag voor de ambulance hebben nagenoeg bij elkaar. We zijn nu bezig met reserve-onderdelen en de papierwinkel voor de douane etc. We richten ons op dit moment op het verkrijgen van verbandmiddelen, medicatie en kleine revalidatiehulpmiddelen voor de medische kliniek in Uzhhorod zodat die mee kunnen naar Oekraïne in de ambulance die we gaan brengen. Deze zijn hard nodig omdat er steeds meer mensen met verwondingen (waaronder brandwonden en in toenemende mate amputaties) naar hen toe komen en er tekort is aan veel.
 
Zijn er in de apothekerswereld hulpmiddelen beschikbaar of hebben jullie andere tips hoe we (goedkoop) aan deze materialen kunnen komen? Men is zelfs zover dat men blij is met materiaal dat “over datum is”. Maar ook bijvoorbeeld aangebroken of licht beschadigde verpakkingen zijn bruikbaar. Welzijnsorganisatie Code Hans heeft de beschikking over opslagruimte om spullen tussentijds op te slaan. Het is de bedoeling dat de ambulance in de eerste week van januari 2024 die kant op gaat. De tijd begint dus een beetje te dringen. 
Grotere revalidatiemiddelen zijn ook nodig maar dat vraagt een compleet andere aanpak. Dat gaan we in 2024 proberen verder op te pakken. 

Bij Mieke Hoekstra kun je een filmpje opvragen waarmee je een indruk krijgt van waar de hulpmiddelen terecht komen. 

Alvast super bedankt voor het meedenken!
Mochten er  nog vragen zijn dan mogen mensen mij benaderen.

Hulpproject Oekraïne - lijst hulpmiddelen.pdf

Warme groet,
Mieke Hoekstra
06 37312681
mieke.hoekstra@home.nl

dinsdag 2 april 2024

Spoedbrief tekort luchtwegverwijders


Longformularium Friesland

Lees meer

donderdag 28 maart 2024

Faexit: stand van zaken uitfasering fax


Enquête evaluatie eerdere uitvraag

Lees meer

dinsdag 5 maart 2024

Leveringsproblemen Symmetrel


Algemene IGJ importtoestemming

Lees meer

dinsdag 20 februari 2024

Nascholing "Geneesmiddelen in het verkeer" op eigen locatie


Gratis voor je apotheekteam (alleen in de provincie Friesland)

Lees meer

vrijdag 13 oktober 2023

Telefoonnummer en adres FAO gewijzigd


Per 1 oktober 2023

Lees meer