Projectgroepen

 

Digitalisering en elektronische receptuur

Wat doen wij

De commissie Digitalisering houdt zich bezig met eHealth toepassingen voor de (Friese) openbare apotheek waarmee de farmaceutische zorg, service en gemak voor de patiënt naar het hoogste niveau kunnen worden getild. Voorbeelden zijn:

·Farmaceutische zorg op maat voor de patiënt. Praktisch en dichtbij de patiënt, bijvoorbeeld middels beeldbellen of appen.

·Patiënt specifieke en algemene geneesmiddel gerelateerde informatie, zoals bijsluiters en instructievideo’s  laagdrempelig beschikbaar maken.

·Het altijd makkelijk toegang hebben tot het eigen actuele medicatiedossier, online of via app, door de patiënt en daar ook wijzigingen op kunnen doorgeven.

·Het eenvoudig kunnen aanvragen van herhaalrecepten door patiënten via het eigen dossier.

·Eenduidige communicatie met de patiënt over leveringen waarbij de patiënt wensen rondom tijd en plaats van leveren kan doorgeven.

·Het formuleren van beleid rondom het invoeren van elektronische toedienregistratie (Etdr) en het coöperatief meedenken met zorgpartijen, thuiszorgorganisaties en instellingen, bij de keuze en in- en uitvoering daarvan.

De commissie inventariseert de functionaliteiten van de diverse eHealth-software leveranciers en zal ‘best practices’ formuleren voor de aangesloten apotheken. De commissie bestaat uit Ellen van Loon, Peter Barla en Klaas Willem van Dijk.

U kunt ons benaderen voor

Mochten er ontwikkelingen zijn in uw apotheek welke ook geschikt zijn voor de andere FAO leden of als u tips of verbeterpunten heeft, horen wij graag van u.

 

Contact

info@frieseapothekers.nl

Downloads

Hieronder de downloads met betrekking tot de projectgroep Digitalisering en elektronische receptuur.

Wie zijn wij

Digitalisering en elektronische receptuurEllen van Loon
Digitalisering/elektronische receptuurPeter Barla
Digitalisering/elektronische receptuurKlaas Willem van Dijk